Screenshot_20191216_203536.jpg

(photo by Studio Milan)

Intialaisen päähieronnan kurssin jälkeen uskaltauduin käsien vyöhyketerapiakurssille ystäväni kanssa. Ystäväni oli valmistumassa tuolloin kohtapuoliin hierojaksi, joten sain asiantuntevaa seuraa itselleni päiväkurssille. Opin häneltä hyviä hierontaotteita samalla kun käytimme toisiamme kurssin ajan koehierottavina.

Käsien vyöhyketerapia tuntui heti erittäin hyvältä. Kädet, kämmenet ja käsivarret voivat olla yllättävän kireät, mitä jo pelkkkä hieronta helpottaa. Olo oli hieronnan jälkeen todella rento.Uskomatonta oli se, että jo pelkkien käsien hieronnalla tuli koko kehoon ihanan rentouttava fiilis.

Kädestä eli kämmenistä ja sormista löytyy kaikki kehon heijastepisteet, joita käsittelemällä vahvistetaan eri elimien omaa toimintaa ja saadaan positiivista eloa niihin paikkoihin, jotka sitä tarvii. Käsivarsissa kulkee myös kehon meridiaaneja eli ihmisen "karttaviivoja". Myös ne voidaan käsitellä samalla ja avata niissä kenties olevia energiatukoksia. Tärkeitä akupisteitä löytyy myös käsien vyöhyketerapian alueelta. Niitä käsittelemällä saadaan myös lisää tehoa käsittelyyn.

Käsien vyöhyketerapia on kevyempi hoito kuin jaloista tehtävä vyöhyketerapia. Sen vuoksi tämä hoito on sopiva esim.diabetikoille tai varttuneemmalle väelle eli kaikille niille, joille on hellävaraisempi hoito suotavampi.

Screenshot_20191216_203520.jpg

(photo by Studio Milan)

Käsien vyöhyketerapian suotuisat vaikutukset ovat huomattavissa jo heti hoidon jälkeen. Olo on seesteinen,rento ja hyvä. Uni maistuu myös tämän hoidon jälkeen. Meridiaanit saattavat tuntua aroilta, jos kehossa on ollut tukoksia.Toisilla lähtee nesteen liikkeelle tai vatsa alkaa toimimaan paremmin. Jännittyneisyys, stressi ja arjen paine antavat hetkeksi periksi käsittelyn jälkeen. Tuntuu kuin kädet leijuisivat jopa ilmassa - niin on kevyt olla!

Käsien vyöhyketerapiahoito aloitetaan käsikylvyllä, jonka tarkoitus on lämmittää kädet valmiiksi käsittelyä varten. Hoito tehdään istuten tai makuulla öljyllä tai rasvalla,tuoksulla tai ilman tuoksua. Hoito kestää runsaasta puolesta tunnista eteenpäin riippuen siitä, millaisia kohtia käsistä löytyy tai millaisia vaivoja hoidettava haluaa helpotettavan.

Tämä hoito sopii myös mainiosti ns.tutustumishoidoksi, jos ei ole ennen käynyt vyöhyketerapiahoidossa. Tässä näkee jo hyvin suotuisia vaikutuksia ja uskaltaa kokeilla pidempiäkin hoitoja. Hieronnan esteitä ovat kuume ja tulehdustilat , vakavat sydänvaivat,syöpä tai muu vakava sairaus ja aivoverenkiertoon tai  muuten pään alueen verenkiertoon liittyvä häiriö. Asian voi aina varmistaa hoitavalta lääkäriltään.

Screenshot_20191216_202905.jpg

(Photo by Studio Milan)