Blogi%20intialainen.jpg

(kuva Studio Milan)

Aloitin tutustumiseni erilaisiin hoitoihin intialaisen päähieronnan parista. Kampaamokäynneilläni nautin aina suunnattomasti kampaajan tehokkaiden sormien hierovista otteista. Tuntui, että vaivuin johonkin totaalisesti toiseen maailmaan  pään  rentoumisen jälkeen. Pidin pään käsittelyä mielenkiintoisena ja halusin opetella saman taidon.

Löysinkin kurssin melko nopeasti. Kurssilla tietenkin hieroimme pareittain toistemme päitä vaihtaen välillä myös työpareja. Sai kokea monen eri henkilön pään hierontaa ja samoin sai itse kokea erilaisia "kädenjälkiä" itsekin. Haettiin tuntumaa otteisiin, otteiden voimakkuuteen ja itse kerrottiin miltä hieronta tuntui.

Ensin tietenkin hieroin perheenjäsenten päitä. Sitten hieroin ystävien päitä ja sen jälkeen hieroinkin jo lähipiirin päitä. Oli mielenkiintoista hieroa aina uutta päätä, koska jokaisessa päässä oli eri tuntu totta kai.

Intialainen päähieronta on vanha hoitomuoto, joka lievittää stressiä ja tepsii särkeviin sekä jäykkiin niska-hartiaseudun lihaksiin. Se on yksikertaista, rauhallista ja hyvin rentouttavaa. Otteet ovat rauhallisia sekä välillä nopeatempoisiakin. Otteina on hierontaa, sivelyä, naputuksia, koputuksia ja painantaa.

Hieronnassa käsitellään kevyesti niska-hartiaseutu, käsivarret, pään alue, kasvot sekä korvanlehdet. Hieronta ei vaadi erityisjärjestelyjä, vaan se voidaan tehdä vaatteiden päältä hierottavan istuessa. Jotkut hierojat käyttävät öljyä ja osa hieronnasta voidaan tehdä makuulla.

Hieronta virkistää, ramaisee, kirkastaa ajatuksia. Vaikutuksia on monia. Intialainen päähieronta on oikein suosittu hemmotteluhoito. Vaikutukset kestävät helposti 24-36 tuntia hoidon jälkeen. Joskus pitkään jatkuneen stressin seurauksena virkeys ilmenee vasta, kun kehon levon tarve on tyydytetty. On siis luvallista tuntea itsensä väsyneeksi tai nukkua hyvin hoidon jälkeen. Joskus hierottava voi jopa nukahtaa hierojan käsiin. Onneksi olen koko ajan  hierottavan päässä kiinni, joten kipeää niskanretkahdusta ei pääse tapahtumaan.

Intialaisen päähieronnan vaikutuksia ovat esimerkiksi 

-vapauttaa verenkierron pään, niska-hartiaseudun ja pään alueelta

-parantaa hapen ja ravinteiden kulkua, tehostaen kuona-aineiden poistumista

-vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa edistäen tervettä hiustenkasvua

-parantaa keskittymiskykyä

-selkeyttää ajatukset

-helpottaa henkistä väsymystä

-helpottaa oloa migreenikohtauksen jälkeen

-tasapainottaa autonomista hermostoa

-vähentää stressiä

-rentouttaa lihasjännityksiä

-helpottaa/poistaa kiputiloja (kuten jännityspäänsärkyä).

Blogi%20intialainen%203.jpg

(kuva Studio Milan)

Hieronnan esteitä ovat kuume ja tulehdustilat , tarttuva ihosairaus, sydämentahdistin, akuutti tapaturma ja avovammat, syöpä tai muu vakava sairaus, valtimonkovettumatauti, aivoverenkiertoon tai  muuten pään alueen verenkiertoon liittyvä häiriö, nikamatulehdus tai migreenikohtaus. Asian voi aina varmistaa hoitavalta lääkäriltään.

Parhaimpia asiakaspalautteita ovat olleet ne, joissa hierottu kertoo vihdoin nukkuneensa täydet yöunet monen vähänunisen yön jälkeen tai se, että päässä vilisevä arjen tai työelämän oravanpyörä ei vilise enää, kun laittaa silmät kiiinni. Joka tapauksessa intialainen päähieronta on helppo ja nopea tapa saada runsaassa puolessa tunnissa erittäin rentoutunut ja ihana olo!

Blogi%20intialainen%202.jpg